MEHMET BEYSEL

İnşaat Mühendisi, işadamı
26 Şubat 1927 tarihinde Yenişehir'de doğdu. İlk öğretimine 1933 yılında Süleymanpaşa İlkokulunda başladı. O yıllarda Yenişehir'de ilkokuldan sonra okul olmadığı için orta okulu okumak için 1938 senesinde Bursa'ya gitti. Ortaokulun ikinci sınıfında Bilecik'e yatılı gelse de burada verilen eğitimden tatmin olmayarak orta okul son sınıfı 1942 yılında Bursa Erkek Lisesi Orta Bölümünde tamamladı.Lise Eğitimini yine Bursa Erkek Lisesinde bitirdi. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyarak Yüksek İnşaat Mühendisi olarak 1950 yılının Temmuz ayında tamamladı.Üniversite eğitimini tamamlamasının ardından Yenişehir Belediye Başkanı Mehmet Gökgöz'ün talebi ile Yenişehir Belediyesinde çalışmaya başladı. O dönem yapılan sinema binası, otel binası ve dükkanların inşaatında kontrolör olarak çalıştı.Daha sonra Bursa'da Bayındırlık Bakanlığına bağlı Su İşleri Genel Müdürlüğünde kısa bir süre görev aldı. Askerlik hizmetinin ardından 1954 yılında serbest mühendislik ve müteahhitlik yapmaya başladı. Zamanla Beysel İnşaat AŞ ve BAP Beysel Ltd. firmalarının kuruluşunu yaptı ve katıldı.
Altı yıl süreyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis, iki yıl yönetim kurulu üyeliği, bir yıl yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Dört yıl süreyle de Bursaspor Kulübü yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptı. BUSİAD'ın kurucuları arasında yer aldı, on yıl süreyle yönetim kurulunda bulundu. Müteahhit olarak Bursa’da yüzlerce binaya imzasını atan Mehmet Beysel; Bursa’nın sayılı müteahhit ve işadamları arasında yer aldı.
1961'den sonra Adalet Partisine (AP) kaydolan ve iki dönem (dört yıl) il yönetim kurulu üyeliği de yapan Beysel, müteahhitlik ve mühendislik çalışmalarını sürdürdü. 2007 yılında Bursa'da vefat etti.
Evli ve dört çocuk babasıdır.
(Kaynak:Bursa Ansiklopedisi, Yılmaz Akkılıç - Bir Mühendisin Anıları, Yılmaz Akkılıç)




Hiç yorum yok: