EMİN SELÇUK BOTSALI

Kaymakam. 9 Haziran 1948 yılında Konya'da doğmuştur. İlkokula Trabzon'da başladıysa 1959 yılında Eskişehir'de tamamlamıştır. Orta okulu 1963 yılında Gaziantepde, lise eğitiminide 1966 tarihinde İzmir Atatürk Lisesinden mezun olarak tamamlamıştır. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine başlamış ve buradan da 1972 yılında mezun olmuştur.
Üniversite eğitiminin bitiminin ardından Ankara Polatlı Topçu ve Füze okulunda yedek subay olarak askerlik eğitimini tamamlamış. Askerlik görevi bitimiyle birlikte de Ordu maiyet memurluğuna 1972'de ilk ataması gerçekleşmiştir. Ardından vekil kaymakam olarak sırasıyla Rize ili Kalkandere ilçesi, İzmir ili Selçuk ilçesi ve Sivas ili Suşehri ilçelerinde görev yapmıştır. Kaymakamlık görevi olarak asaleten ilk atanması 1978 yılında Afyon ili Dazkırı ilçesine olmuştur. Buradan sonra sırayla yapılan atamaları ise; 1979 'da Çankırı ili Orta kaymakamlığı, 1980'de Siirt ili Beşeri ilçesi Kaymakamlığı, 1983'de Kars vali yardımcılığı, 1985'de Tokat vali yardımcılığı, 1989'da Bursa ili Yenişehir kaymakamlığı, 1991'de Adana ili Kozan ilçesi kaymakamlığı, 1994'de Bilecik ili Bozüyük ilçesi kaymakamlığı, 1996'da Ankara ili Çankaya kaymakamlığı, 2001'de İzmir Vali Yardımcılığı olmuştur. 
Yenişehir'de görev yaptığı süreç de halkla iç içe olmuş, alışılmışın dışında görev anlayışı ile halkın sevgisini kazanmıştır. Başta Yenişehir Endüstri Meslek Lisesinin kuruluşu olmak üzere ilçemize bir çok eser kazandırarak Yenişehir'in de ufkununun açılmasında büyük rol oynamıştır. 
2003 senesinde İzmir Vali Yardımcılığından emekli oldu ise de 2004 yılında yayımlanan bir kararname ile tekrardan göreve çağrılmış ve 2006 yılına kadar Tokat vali yardımcılığına ikinci kez ataması yapılmıştır. Bı görevinden sonra tekrardan emekliye ayrılmıştır.
Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı ve Kaymakamlık kursu mezunudur. Mermer ve Maden istihracı , Büyük kentlerde üniversiteler ve yerleşim yeri seçimi, turizm ve toplum kalkınması, depreme dayanıklı binalar konusunda makale ve yazı çaılşmaları çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır
7 Temmuz 2014 günü tedavi gördüğü Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etmiş Konya Hacı Fettah Kabristanına defnedilmiştir.
Evli ve iki çocuk babasıydı. İyi derecede İngilizce bilmekte idi. 

Hiç yorum yok: