FİKRET KASAPOĞLU

7 Aralık 1983 ile 12 Eylül 1985 tarihleri arasında Yenişehir kaymakamı.
1965 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini 1969 yılında tamamlayarak kaymakamlık mesleği ile memurluk hayatına başladı. Karacabey, Gemlik, Ladik, Şiran Kaymakam vekilliklerinin ardından İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık kursunu pekiyi derece ile bitirdikten sonra Denizli ili Kale ilçesi, Eskişehir ili Çifteler ilçesi, Çankırı ili Yapraklı ilçesi, Erzurum ili Tekman ilçesi, Kahramanmaraş ili Andırın ilçesi, Mardin ili Ömerli ilçesi, Antalya ili Korkuteli ilçesi, Bursa ili Yenişehir ilçesi, Amasya ili Merzifon ilçesi, Antalya ili Manavgat ilçesi kaymakamlık görevleri, Ağrı, Ordu, Eskişehir ve İstanbul vali yardımcılıkları görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliği  yaptı. 1999 Körfez depremi sonrası oluşturulan Başbakanlık Kriz Yönetimi Koordinasyon kurulunda görevlendirildi. Ayrıca bir yıl süre ile Başbakanlık Afet Koordinasyon Kurulu daimi üyeliğinde bulundu. Başbakanlık ve Aile, Kadın, Sosyal Hizmetler, Sosyal Yardımlaşmadan sorumlu Devlet Bakanlıklarında danışmanlık görevlerini üstlendi. 
İstanbul Vali Yardımcılığı görevinde iken; Sabiha Gökçen Havaalanı Mülki İdare Amirliği, Valilik Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi, Gayrimüslim Cemaatler ve Azınlıklar Büro Şefliği, Dernekler İl Müdürlüğü, Sürekli Eğitim Merkezi ve Genç Liderler Akademisi ile İstanbul Kalkınma Ajansı kurma çalışmaları görevlerini yürüttü.
Askerlik görevini 119. Dönem Ulaştırma Yd.Sb. olarak İzmir Gaziemir, hayat Dörtyol ve 1974 yılı ikinci harekat döneminde Kıbrıs'ta tamamlayan Kasapoğlu Mülki İdare Amirliği süresince; devlet Memurluğu Yabancı  Diller Eğitim Merkezi (Fransızca-9 ay), Fransa'da Paris İİAP (uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü Taşra Yönetimi Bölümü (9 ay), Vichy Fr.intibak eğitimi (3 ay),  Grenoble Bölge Valiliği stajı (2 ay),  İngiltere'de Londra Anglo-School İngilizce eğitimi (8 ay) programlarına katıldı. 
Emekliliğinin ardından İstanbul'a yerleşen Kasapoğlu evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Emekliliğinin ardından Kartal Belediye Başkanlığı İdari-hukuki danışmanlığı ve İstanbul Mülkiyeliler Vakfı proje ve eğitim koordinatörlüklerinde görev aldı. AB projeleri eğitim ve yönlendirme alanında çalışmalar yürütmekte olup Türkiye Musevi Cemaatleri, Rum Azınlık Vakıfları çalışmalarında yer almaktadır. 
Yenişehir'de görev yaptığı süre içerisinde halk ile sıcak temaslarda bulunan halka kendisini sevdiren bir kaymakam olarak görev yapan Fikret Kasapoğlu; 22 aylık Yenişehir görevi sırasında kanuni görevlerini yerine getirmesinin yanında bağımsız ve tarafsız bir çalışma ilkesi ile ilçenin sosyo-ekenomik yaşamına ve gelişmesine katkı sağlayacağı düşüncesi ile birinci ve ikinci Biber Şenliklerinin yapılmasına öncülük etmiştir. Ayrıca çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerde öncü rol üstlenmiştir. 
(Kaynak: 24 Haziran 2019 tarihli Fikret Kasapoğlu'ndan alınan mail - Yenişehir Gazetesi, 27.12.1983 ve 08.10.1985 tarihli yayını)

Hiç yorum yok: