HATİCE BİLGİÇ

Yenişehir belediye meclisinin ilk kadın üyesi.
3 Aralık 1953'de Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kirazlı (Koryana) köyünde doğdu. İlkokulu köyünde ve Torul'da okudu. Ortaokul tahsiline Ankara Namık Kemal Lisesi'nde başladı. Ortaokul 2. sınıfta iken Yenişehir'e göç etti. Tahsilini burada Yenişehir Lisesi'nde devam ettirdi.
1972 yılında Yenişehir Gazetesi sahibi Ali Bilgiç ile evlendi. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği için başvurdu. Yapılan ön seçimde bir oy farkıyla ikinci sıraya oturdu. Ancak yönetimin kararı gereğince  ilk sıralara kontenjan adayları konulunca altıncı sıraya düştü. Buna rağmen başarılı geçen bir seçim sürecinde Turhanettin Ergünaç’ın belediye başkanlığında  belediye meclisi üyeliğine seçilmiş oldu.
Beş yıl belediye meclis üyeliği ve zaman zamanda belediye başkan vekilliği yapan Hatice Bilgiç, CHP’nin tekrar açılması ile partisinden istifa etti ve bir daha politikaya hiç bulaşmadan yaşamını Kızılay ve Yardımsevenler Derneğinde başkan olarak sürdürdü. Her iki kurumdan da 25 yılı aşan hizmetlerinden dolayı altın madalya ile ödüllendirildi.
Mustafa Ata ve Halit Ataner adlı iki erkek çocuk sahibi olan Hatice Bilgiç; Bir kız, bir erkek olmak üzere iki de torun sahibidir. Kız torunu Bahçeşehir Üniversitesi mezunu olup, halen aynı üniversitenin işletme dekanlığında sekreter olarak görev yapmaktadır. Diğer torunu Ali Bora ise Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okumaktadır.
(Kaynak: Eşi Ali Bilgiç'ten alınan 28.12.2020 tarihli e-mail)

Hiç yorum yok: